Sport

NOS Voetbalpodcast #143: 'Het is op bij Feyenoord'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #143: 'Het is op bij Feyenoord'

[NOS] De sportieve en financiële malaise bij Feyenoord, het thuislaten van Wout Weghorst en de discussie rond het WK Voetbal in Qatar. Het zijn de hoofdonderwerpen in de NOS Voetbalpodcast, waarin presentator Arno Vermeulen met voetbalcommentatoren Jeroen Elshoff, Jan Roelfs en verslaggever Jeroen Stekelenburg de afgelopen voetbalweek bespreekt.

#143 - 'Het is op bij Feyenoord' - NOS Voetbalpodcast

Feyenoord kende een dramatische week. De Rotterdammers speelden gelijk tegen hekkensluiter Emmen, de club plaatste op social media een noodkreet waarin het de seizoenkaarthouders vroeg om hun geld niet terug te vragen en er lijkt een nieuw conflict te zijn tussen trainer Dick Advocaat en Steven Berghuis.

"Volgens mij is dit al een hele tijd kapot", zegt Elshoff. Stekelenburg sluit zich daarbij aan. Volgens hem verschillen de trainer en spelersgroep nog steeds van mening over de manier waarop gespeeld moet worden. "Waar de spelers vooruit willen, wil de trainer achteruit. Het is op."

Bedelspeech

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord richtte zich zich afgelopen week in ene veelbesproken filmpje tot de fans. De boodschap aan de supporters om geen geld terug te vragen voor hun seizoenkaart, terwijl ze bijna geen wedstrijd in De Kuip hebben gezien, deed veel stof opwaaien. "Het is gewoon een bedelspeech", zegt Roelfs. "Bijna Feyenoord onwaardig", vervolgt hij.

Ook de topper AZ-PSV wordt besproken. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de keuze van bondscoach Frank de Boer om Luuk de Jong wel te selecteren voor het Nederlands elftal en Wout Weghorst niet.

Tot slot gaat het ook over het WK voetbal in Qatar. Deze week start Oranje met de kwalificatiewedstrijden voor het eindtoernooi in de golfstaat en Amnesty International heeft dit moment aangegrepen om aandacht te vragen voor de mensenrechten in het land.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie