Wisselvallig PSV verslaat Fortuna Sittard

2. Wisselvallig PSV verslaat Fortuna Sittard

PSV heeft zijn plicht gedaan door met 2-0 te winnen van Fortuna Sittard. Donyell Malen en Noni Madueke waren de doelpuntenmakers. PSV gaat mede aan kop in de Eredivisie, met tien punten uit vier wedstrijden.

De muziek in het stadion mocht al meteen klinken, ook al waren er geen supporters aanwezig. International Donyell Malen zette de thuisploeg op 1-0. Na een goed passje van nieuwkomer Zahavi, die een goede indruk maakt in zijn eerste wedstrijden bij PSV. De Eindhovenaren scoorden nog vier keer in de eerste helft, maar iedere keer moest de goaltune uit blijven. De arbitrage keurde vier goals af, vanwege uiteenlopende redenen waaronder twee keer buitenspel. PSV speelde erg slordig om met de kansen en moest zelfs blij zijn dat het team zonder tegengoals de kleedkamer in ging. Keeper Yvon Mvogo hield de thuisploeg op de been met een goede redding op een inzet van spits Sebastian Polter.

Sterke Madueke

Fortuna maakte het PSV ook in de tweede helft lastig, al bleven kansen nu uit. Wel kwam de ploeg van Roger Schmidt op een andere manier goed weg, toen Lisandro Semedo binnen de zestien licht vastgehouden werd. De VAR hield de kaken stijf op elkaar. Zes minuten voor tijd lange bal op invaller Noni Madueke. Hij was sterk in het een-tegen-een duel met Fortuna-verdediger Lazaros Rota. De Brit bleef aan de bal en mikte achter keeper Alexei Koșelev (2-0).