Sport
EONOS

Marrit Steenbergen, de nieuwe koningin van het Nederlandse zwemmen?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marrit Steenbergen, de nieuwe koningin van het Nederlandse zwemmen?

Na twee dagen zwemmen op het EK in Rome staat de teller voor Marrit Steenbergen op drie gouden medailles. Gister won ze al goud met de vrouwenploeg op de 4x200 meter vrije slag. Vandaag herhaalde ze dat kunstje met de gemengde ploeg op de 4x100 meter wisselslag én pakte ze individueel goud op de 100 meter vrij.

Voor de 22-jarige Steenbergen zijn het haar eerste titels. Is zij de nieuwe koningin van het Nederlandse zwemmen, nu Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk gestopt zijn? In Langs de Lijn En Omstreken zegt commentator Arman Avsaroglu dat ze in ieder geval de koningin van dit toernooi is.

"Steenbergen wordt al jaren betiteld als kroonprinses", zegt Avsaroglu. "Maar het lukte haar niet om de troon te bestijgen. Ze had veel last van mentale problemen en blessures. Veel mensen dachten dat ze nooit zou terugkeren als topzwemster. Maar ze is van de grond af aan weer opgebouwd en nu zie je dus dat ze dat geweldige talent ook echt in zich heeft."

Spelen van Parijs

Over twee jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs. Avsaroglu is benieuwd naar wat Steenbergen daar gaat laten zien. "Ze geeft hier een belangrijk signaal af. Als ze mondiaal wil meedoen om de prijzen zal het nog wel iets sneller moeten, maar ik denk dat ze dat wel zou kunnen, als ze fit blijft."

Ster advertentie
Ster advertentie