Sport
NOS

Suzanne Schulting met groot overwicht naar nieuwe Europese titel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzanne Schulting met groot overwicht naar nieuwe Europese titel

Suzanne Schulting kende een ongekend succesvol weekend in het Hongaarse Debrecen. De gretige shorttrackster pakte bijna alles: drie afstandszeges, de allroundtitel en samen met de andere Nederlandse rijders goud op de relay.

Schulting ging gemakkelijk door de kwartfinale en halve finale heen op de 1000 meter. Ook in de finale was de schaatsster oppermachtig. In de superfinale over 3.000 meter liep ze tegen een diskwalificatie aan vanwege een onreglementaire inhaalactie, maar ze was toen al zeker van de winst in het eindklassement.

Aan het eind van het weekend was Schulting samen met Rianne de Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof in de relay te snel voor Italiƫ.

In Langs de Lijn vertelt shorttrack-verslaggever Edwin Cornelissen over de klasse van Schulting:

De Laat doet mee voor het podium

Itzhak de Laat heeft net naast een medaille gegrepen. Hij stond na drie afstanden derde in de stand, maar werd in de laatste bocht van de superfinale van het podium gereden door de kampioen van 2016 en 2017, Semjon Jelistratov. Eigenlijk was het Stijn Desmet die De Laat van het podium duwde. De Belg hield in de laatste bocht De Laat tegen aan de binnenkant; Jelistratov profiteerde door het duo buitenom te passeren en zo de superfinale te winnen.

De Laat won zaterdag zilver op de 1500 meter. Het eindklassement werd gedomineerd door de Hongaarse broers Liu. Shaoang Liu werd Europees kampioen en Shaolin Sandor Liu werd tweede. Meer weten over de broers Liu, beluister dan deze reportage van verslaggever Edwin Cornelissen.

Hongaarse helden Liu.mp3

Bij de relay haalden de Nederlandse mannen het zilver.

Ster advertentie
Ster advertentie