Sport

Volg Eredivisiespeelronde 18 live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg Eredivisiespeelronde 18 live op NPO Radio 1

We zijn officieel op de helft van het Eredivisieseizoen. Zo voelt het niet, eind januari, maar het door corona en een EK aangepaste seizoen is nu doormidden. 'Winterkampioen' Ajax gaat op bezoek bij Fortuna, nummer twee Vitesse wacht een taai duel met Groningen, en onderin vechten PEC en Willem II om afstand te krijgen van de degradatiezone.

Na de midweekse achtste finales in de Toto KNVB Beker trappen Willem II en PEC het Eredivisieweekend af in Tilburg. Het verschil is zeven punten in het voordeel van de Zwollenaren, terwijl de teleurstellende Tilburgers op de playoffplek voor degradatie staan. Willem II kan zich onmogelijk op een veilige plek nestelen na dit weekend RKC staat met 4 punten het dichtst bij.

PEC Zwolle zal echter alles op alles willen zetten om definitief een gat te slaan met de onderste plekken. De 'Blauwvingers' hebben zich versterkt met de talentvolle Vitesse-spits Thomas Buitink en dat was nodig ook. De ploeg van John Stegeman is met 17 doelpunten een van de minst scorende ploegen in de Eredivisie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Test voor Vitesse

Terwijl de topclubs in de Eredivisie deze maanden tegen elkaar spelen, kan Vitesse de lachende derde worden. De ploeg van trainer Thomas Letsch won van ADO Den Haag in de beker, staat tweede op de ranglijst, en won vorige week eenvoudig van FC Emmen. Ondanks de, volgens de trainer, 'arrogantie' van zijn ploeg. Het stugge FC Groningen is de volgende horde van de Arnhemmers.

FC Groningen staat momenteel op een hele nette zesde plaats, en heeft daarmee goed zicht op een plek in de playoffs om Europees voetbal. En wie weet wat er nog meer in het vat zit, het gat met de nummer vier, en een plek in de voorronde van de Europa League, is slechts vier punten.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag:
20.00 uur: Willem II - PEC Zwolle

Zaterdag:
16.30 uur: ADO Den Haag - FC Emmen
18.45 uur: Vitesse - FC Groningen
20.00 uur: PSV - RKC
21.00 uur: Heracles - Heerenveen

Zondag:
12.15 uur: Fortuna - Ajax
14.30 uur: FC Utrecht - Sparta
14.30 uur: FC Twente - VVV Venlo
16.45 uur: Feyenoord - AZ Alkmaar

Ajax en PSV

Terwijl Feyenoord en AZ een onderlinge strijd voeren om aansluiting bij de top van de Eredivisie, kunnen PSV en Ajax profiteren van puntverlies.

PSV bekerde midweeks door na een moeizame wedstrijd in Volendam. Op zaterdag krijgen zij bezoek van RKC Waalwijk. De Waalwijkers speelden eerder dit seizoen een prima pot tegen PSV, ondanks dat er verloren werd. Het lijkt het handelsmerk van de ploeg van Fred Grim: goed voetballen, en eigenlijk te weinig punten sprokkelen.

Ajax moet op zondag richting Sittard voor een wedstrijd tegen Fortuna. In de Johan Cruijff Arena begon Fortuna brutaal, en goed voetballend, en kwam het op voorsprong. Het eindigde uiteindelijk in 5-2.

De Amsterdammers zullen koste wat kost willen voorkomen dat na de gesprokkelde punten tegen PSV, Twente en Feyenoord wordt gemorst in Limburg.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie