Sport
EONOS

Rolstoelbasketbalster Beijer gaat met Oranje in Rotterdam voor Europese titel: 'Mooie groep meiden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rolstoelbasketbalster Beijer gaat met Oranje in Rotterdam voor Europese titel: 'Mooie groep meiden'

Rolstoelbasketbalster Mariska Beijer kijkt uit naar de Europese Kampioenschappen van volgende week in Rotterdam. Samen met haar teamgenoten van het nationale rolstoelbasketbalteam verdedigt ze haar Europese titel. "We hebben een mooie groep meiden die erg gevarieerd is en een uitgebreide staf die ons tot in de puntjes voorbereidt", zegt ze in Langs de Lijn en Omstreken.

Het team begint in Rotterdam dan ook als torenhoge favoriet aan het toernooi, want Nederland is naast Europees Kampioen ook Wereld- en Paralympisch Kampioen. Toch denkt ze niet te licht over het aanstaande toernooi. "Het is niet dat we die Europese titel zomaar gaan ophalen in Rotterdam. We weten dat er heel veel van ons wordt verwacht. Dat is ook een voorrecht om die druk te mogen voelen."

Ze moet er dan ook veel voor laten. "Ik train sinds 2010 fulltime, en train veel en let goed op m'n voeding. Door die vele training heb ik ook steeds meer vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie