Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Frankrijk wordt dit jaar Europees kampioen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Frankrijk wordt dit jaar Europees kampioen'

Het EK staat nu écht voor de deur. Wie zijn de kanshebbers? Welk land wordt de grootste verrassing? En, de belangrijkste vraag: wie houdt op zondag 14 juli de beker omhoog? Hugo Borst denkt dat Frankrijk de meeste kans maakt op toernooiwinst. "Ik ben voor degene die het leukste voetbalt."

Video niet beschikbaar

"Zelf let ik altijd goed op Duitsland", begint Borst. "Daar heb ik namelijk een zwak voor. Als je mij vraagt voor wie ik ben, dan antwoord ik: degene die het leukst en mooist voetbalt. Ik ben in mijn leven vaak in Duitsland geweest, heb er een EK en WK meegemaakt." Hij vervolgt: "Ik ben nu 62. Toen ik 26 was, maakte ik tijdens het EK van 1988 mijn debuut voor Voetbal International." Nostalgie genoeg dus, maar of Duitsland 36 jaar later tot een van de kanshebbers behoort? Borst denkt van niet. "Ik denk niet dat ze verder komen dan Frankrijk - die ploeg bevat toch wat gebreken" De Franse ploeg is deze zomer topfavoriet, aldus Borst.

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Bas is het niet eens met de stelling. "Ik denk dat Frankrijk wel het sterkste elftal heeft, maar het uiteindelijk niet gaat redden", schrijft hij. "Zelf denk ik dat het Spanje wordt. Ik denk dat Duitsland tegen gaat vallen, en Italië en Portugal hebben het team niet om een finale te bereiken. Nederland vliegt er in de eerste ronde na de groepsfase uit."

Uit de reacties blijkt overigens dat het merendel van de luisteraars het eens is met Borst. Na Frankrijk wordt het Nederlands elftal het meeste genoemd - wat chauvinisme kan geen kwaad. "Maar Engeland kan weleens een verrassende kampioen zijn", schrijft Ronald. Zijn voorspelling? "Nederland strandt in de kwartfinales."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie