Ajax zet FC Utrecht makkelijk opzij in tamme wedstrijd

2. Ajax zet FC Utrecht makkelijk opzij in tamme wedstrijd

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd met René Hake aan het roer niet weten te winnen. Ajax bleek te sterk en won in de Galgenwaard met 3-0.

De wedstrijd, die meestal veel spektakel oplevert, was in de eerste helft weinig vermakelijk. Ajax had al snel het initiatief, maar pas na twintig minuten leverde dat een grote kans op. FC Utrecht kwam nog een paar keer gevaarlijk door maar het was Tadic die aan de andere kant het dichtst bij een doelpunt was. De Ajacied raakte de lat.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft gebleven was: Ajax had het initiatief en FC Utrecht probeerde er snel uit te komen. De Amsterdammers wisten geen grote kansen te creëren maar in de 62ste minuut was het toch raak. Davy Klaassen, die deze week voor het eerst in jaren weer werd opgeroepen voor Oranje, kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en schoot resoluut binnen.

Nog geen tien minuten later mocht Tadic vanaf de penaltystip aanleggen voor de 2-0, nadat Tommy St. Jago een kleine overtreding maakte op Lassina Traoré. De Ajax-aanvoerder schoot de strafschop keurig binnen. Ajax leek de wedstrijd rustig uit te voetballen, maar Quincy Promes deed in blessuretijd nog een duit in het zakje. Na een voorzet van Klaassen kwam de bal bij de aanvaller, die vervolgens met een gelukje door de benen van Paes kon scoren.

NOS Langs de Lijn

Om 14.30 speelt mede-koploper Vitesse tegen FC Emmen. Die wedstrijd is net als Feyenoord-FC Groningen op hetzelfde tijdstip te horen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.