Naar homepage
Sport

NAC Breda degradeert uit de Eredivisie, bijna alle beslissingen gevallen
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NAC Breda degradeert uit de Eredivisie, bijna alle beslissingen gevallen

Het avontuur van NAC Breda in de Eredivisie zit erop. Met het 2-1 verlies bij SC Heerenveen is het doek gevallen. De Brabantse club moet zich opmaken voor minimaal een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC had nog een sprankje hoop, maar nadat Sam Lammers de Friezen in de tweede helft op voorsprong had gezet, was de hoor verloren.

Het is voor de zesde keer dat NAC uit de eredivisie degradeert. De vorige keer (2015) had het twee seizoenen nodig om terug te keren. Drie keer (1966,1984 en 2000) lukte dat het seizoen daarop al.

Excelsior en De Graafschap gaan de nacompetitie in. Zij spelen de komende weken play-offs tegen ploegen uit de eerste divisie. FC Emmen speelde zich veilig door een 2-0 achterstand bij Willem II om te keren in een 2-3 overwinning.

Play-offs Europees voetbal

Ook in de strijd om de play-off plekken voor Europees voetbal zijn beslissingen gevallen. Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo zijn zeker van deelname. Het laatste ticket gaat naar FC Groningen, Willem II of ADO Den Haag. Dit is de laatste beslissing die nog moet vallen in de 34ste speelronde, komende woensdagavond.

Ster advertentie
Ster advertentie