Naar homepage
Sport

Dafne Schippers twijfelt over indoorseizoen

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Dafne Schippers twijfelt over indoorseizoen

[NOS] Dafne Schippers vraagt zich af of het slim is om in aanloop naar de Olympische Spelen mee te doen aan indoorwedstrijden. Liever kiest ze voor een geleidelijke voorbereiding op de Spelen van Tokio. Daarin hebben indoorwedstrijden - als ze al doorgaan- voorlopig geen prioriteit. Dat zegt ze in de nieuwste aflevering van de NOS Olympische podcast.

#14 - Hoe 22 seconden het leven van Dafne Schippers voor altijd veranderden

Schippers: "Zoals het er nu naar uitziet is het voor mij niet een heel serieus doel om indoor te doen, om juist de weg heel rustig te nemen. Om juist eerder het wedstrijdseizoen buiten in te gaan, omdat we best een kort seizoen hebben."

Schippers had de laatste jaren vaak en veel last van pijntjes. Ze moest opgeven bij de WK atletiek in Doha in 2019 met een liesblessure. Dit jaar had ze regelmatig last van haar kwetsbare rug. Toch kijkt ze met vertrouwen uit naar de start van het nieuwe olympische jaar. "Ik ben nu zo goed als fit. Zo goed als, ja maar dat is normaal voor ons."

Richting Tokio bewandelt ze daarom liever de weg van de geleidelijkheid: "Ik denk dat we gaan proberen die stappen rustig te kunnen nemen, zodat we niet weer achter de feiten aan gaan lopen. Ik denk dat ik nu niet het risico moet nemen. Ik weet niet of ik dat nu moet willen. We moeten zorgen dat we langzaam naar de Spelen toe kunnen werken."

Nachtmerrie

Schippers praat in de Olympische podcast verder over hoe haar wereldtitel in 2015 haar leven veranderde. Hoe ze de Spelen van Rio beleefd heeft, toen heel Nederland met haar meekeek op weg naar goud, maar ze haar grootste nachtmerrie beleefde door een liesblessure.

Het gaat ook over het feit dat haar lijf soms net een Formule 1-auto is en dat het leven af en toe voelt als balanceren op een flosdraadje. En over haar hond Mexx natuurlijk.

Beluister onze Olympische podcast

De NOS Olympische Podcast is hier te beluisteren. Wil je geen enkele aflevering missen? Abonneer je dan via je favoriete podcast-app.

In een serie van dertig persoonlijke gesprekken met olympische sporters tellen we af naar Tokio 2021. Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan bij de sporter thuis in op het leven als topsporter en de voorbereiding op de Spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie