Sport

Michael Boogerd in De Kopgroep: 'Het was mijn nadrukkelijke wens met Thomas te spreken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Boogerd in De Kopgroep: 'Het was mijn nadrukkelijke wens met Thomas te spreken'

[AVROTROS] De mannen van De Kopgroep stappen nog een laatste keer op. In gezelschap van Michael Boogerd, beschouwen ze de Tour en geven ze antwoord op prangende luisteraarsvragen. Want hoe zit het nou met Michael en zijn oude vriend Thomas Dekker?

De relatie tussen de oud-Raboploeggenoten bekoelde na het uitkomen van 'Mijn gevecht', de biografie van Thomas Dekker, in 2016. Daarin schreef Dekker over zijn dopinggebruik en de ervaringen die hij daarmee met Boogerd had. Boogerd zei eerder dit jaar 'nog steeds last te hebben van de biografie van Dekker.' Toch zaten beide heren afgelopen week in de Avondetappe met elkaar aan tafel, en wilden veel luisteraars van De Kopgroep weten hoe het nou precies zit tussen Michael en Thomas. 'Professioneel

Wanneer Joost Vullings die vraag aan Michael stelt antwoordt hij eerlijk: "We hebben elkaar voor de uitzending gesproken, dat was een nadrukkelijke wens van mij. Ik vond het gênant als we daar aan tafel zouden gaan zitten voordat we met elkaar om tafel hadden gezeten. We hebben toen gewandeld in het Scheveningse bos, ik heb mijn zegje gedaan en Thomas heeft zijn antwoord daarop gegeven en vervolgens zijn we naar de Avondetappe vertrokken en hebben we daar professioneel aan tafel gezeten."

Joost vraagt zich af of de lucht dan nu geklaard is tussen de twee oud-collega's. Michael: "Voor mij is het oké zo. Ik vond het prettig hem gesproken te hebben. Dat is al iets waar ik ongeveer vier jaar mee loop en voor mijn is daar wel iets van me afgegleden. Ik voelde me prettiger toen ik zondagochtend opstond. Ik denk dat wij in het vervolg samen in een uitzending kunnen zitten."

Boogerd benadrukt dat hij niet goed wil praten wat hij gedaan heeft, maar dat het boek hem verraste. "Het leek af en toe meer mijn biografie dan de zijne. Het heeft me geraakt, ook vanwege het verleden dat we samen hebben gehad, het was een jongen die bij mij over de vloer kwam. Als je elkaar dan vijf jaar niet meer spreekt en er komt zo'n boek uit, is het wel even slikken. Ik ben verantwoordelijk voor de dingen die ik heb gedaan, maar ik wilde hem nog wel een keer spreken."

Michael Boogerd over het gesprek met Thomas Dekker

Nee

Een andere luisteraarsvraag die veel gesteld werd, was of de heren de andere koersen van dit jaar ook zullen omlijsten met hun podcast. Helaas is het antwoord daarop simpelweg 'nee'. Joost moet toegeven dat het maken van een podcast zijn Haagse werk toch wel degelijk in de knel brengt, dus hangen de heren hun koerstruitjes voor dit jaar aan de waslijn en zullen ze volgend jaar weer fris gestreken aan de start staan, Deo volente.

De Kopgroep is het er wel over eens dat het een Tour was met een verrassende wending, waarin de machtsoverdracht heeft plaatsgevonden van oud naar jong. Volgens Mart 'de grootste winst voor de wielrennerij sinds jaren'. En over winst gesproken... De aflevering sluit af met het klassement van de Natte Vinger. Ditmaal gaat Joost met de winst naar huis. Op naar volgend jaar!

#25 - Machtsoverdracht (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie