Sport
EONOS

Directeur Eredivisie CV: 'Gaan experimenteren met meer publiek'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Eredivisie CV: 'Gaan experimenteren met meer publiek'

Vanaf oktober wordt er in het betaald voetbal geëxperimenteerd met meer toeschouwers tijdens wedstrijden in het betaalde voetbal, zo onthult Jan de Jong, interim-directeur van de Eredivisie CV, in Langs de Lijn en Omstreken.

Video niet beschikbaar

"We gaan testen bij verschillende clubs in de eredivisie en de eerste divisie en in verschillende stadions", aldus De Jong. "We gaan kijken wat er kan. Of er mensen op een kleinere ruimte in het stadion kunnen zitten. Op minder dan anderhalve meter. Niet het hele stadion, maar een paar vakken. Met een mondkapje. Zoals nu in het OV."

De coronaprotocollen laten nu nog ruimte voor een bezetting tot 40 procent. Het toelaten van meer publiek op korte termijn is voor de sector hard nodig, vindt De Jong. "Anders blijft deze sector niet overeind. Een jaar lang zonder publiek en je hebt over een jaar geen betaald voetbal meer in Nederland."

Jan de Jong

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie