Sport
AVROTROS

'Het had wel wat viezer gemogen bij Stefan Küng'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het had wel wat viezer gemogen bij Stefan Küng'

De Kopgroep neemt de hoed af voor Ellen van Dijk. Ondanks haar rugklachten blaast de concurrentie op de tijdritfiets weg. Michael Boogerd is niet verrast, Van Dijk is volgens haar dé tijdritspecialist. Joost Vullings wijst erop dat Van Dijk is nu al voor de derde keer wereldkampioen tijdrijden is, daarmee is ze nu Nederlands recordhouder.

Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Verder hebben de heren van De Kopgroep te doen met Stefan Küng. Hij pist opnieuw nét naast de pot. Dit keer versloeg hij Ganna en Evenepoel, maar de Noor Tobias Foss was hem heel verrassend 3 seconden te snel af. Michael vraagt zich af of Küng op het laatst niet iets meer moest gaan stampen op de grote plaat. "Het zag er nog te mooi uit, het had wel wat viezer gemogen."

Bijzondere coureurs op dit WK

En dit keer een heel bijzondere monsieur 69. Er gingen bij de mannen slechts 48 renners van start, dus daarom een kleine ode aan de nummer laatst, Alam Drabir uit Bangladesh. Hij reed de tijdrit met een gemiddelde van 34.6 kilometer per uur. Joost denkt dat Michael zelfs in zijn huidige vorm sneller zou rijden.

Verder valt op dat er ook een renner uit het Vaticaan de wegrit bij de mannen gaat rijden. Hierdoor geïnspireerd ziet Joost hierdoor nog wel een kans om ook een keer op een WK te starten.

Voorbeschouwing op de wegrit

Ook kijkt de Kopgroep vooruit. Bij de wegrit voor de vrouwen zien ze grote kans voor zowel Annemiek van Vleuten als Marianne Vos. Ook bij de beloften mannen maakt Nederland een grote kans om wereldkampioen te worden met bijvoorbeeld de gebroeders Van Dijke of Olav Kooij. En kan de tridente de Van der Poel, Van Baarle en Mollema opboksen tegen de Belgische tandem Evenepoel en Van Aert?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie