Sport
NOS

Ellen van Dijk donderdag 'in zak en as', zondag wereldkampioen

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ellen van Dijk donderdag 'in zak en as', zondag wereldkampioen

Hangend over haar stuur kon Ellen van Dijk niet geloven dat ze opnieuw wereldkampioen tijdrijden was geworden. Ze was kanshebber, uittredend kampioen, maar geen topfavoriet. Stiekem had ze een dag van tevoren al afscheid genomen van de regenboogtrui.

Zag Van Dijk, houder van het werelduurrecord, dit dan helemaal niet aankomen? "Wat denk je? Nee, ik had het echt niet verwacht."

Donderdag moest Van Dijk haar training nog stoppen omdat ze te veel last had van haar rug. Slecht voor het moreel, zo vlak voor een WK. "Ik zat een beetje in zak en as. Maar niemand neemt dat meer serieus, nu het zo goed gaat", lachte ze.

Van Dijk werd in Australië wereldkampioen tijdrijden, twaalf seconden sneller dan Grace Brown en Marlen Reusser. Bij de mannen werd Tobias Foss (Jumbo-Visma) de verrassende wereldkampioen. Stefan Küng en Remco Evenepoel maakten het podium compleet.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie