Sport
MAX

John Stegeman: 'Wout Weghorst hoort echt in Oranje'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. John Stegeman: 'Wout Weghorst hoort echt in Oranje'

Van alle spelers waar voetbalcoach John Stegeman mee samenwerkte heeft Wout Weghorst misschien wel het meest indruk op hem gemaakt. Stegeman vindt dan ook dat Weghorst in het Nederlands elftal thuishoort, al begrijpt hij de keuze van Frank de Boer ook wel weer. "Hij werkt graag met een vast elftal."

Video niet beschikbaar

Dat zei Stegeman zondag op De Perstribune. Toch kan hij De Boer niet in alles volgen. "Wat ik niet zo goed begrijp is dat hij Depay dan links zet en Luuk de Jong in de spits en dan Babel laat invallen als spits." De keuze om met De Jong in de punt te starten tegen Letland begreep hij wel. "Je wilt iemand voor de goal hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor Stegeman is Weghorst een unieke speler. "Wout Weghorst heeft een fantastische mentaliteit. Hij is als een speer gegaan in zijn ontwikkeling. Hij heeft het beste in mij naar boven gehaald als trainer bij Heracles. Ik hoop dat ik ook iets voor hem heb kunnen betekenen." Nog altijd hebben de twee goed contact met elkaar. Stegeman spreekt zelfs van een vriendschappelijke band die hij heeft met de spits van VfL Wolfsburg.

Go Ahead Eagles boven PEC Zwolle

John Stegeman speelde vroeger onder meer bij Go Ahead Eagles en werd er later ook trainer. Toen hij de pikante overstap maakte naar aartsrivaal PEC Zwolle werd hem dat door de aanhang van de club uit Deventer niet in dank afgenomen. Vorige maand werd Stegeman bij PEC ontslagen. Als hij moet kiezen tussen de beide clubs kiest hij toch voor Go Ahead. "Bij PEC heb ik fijn samengewerkt met de mensen, alleen dat is niet gegaan zoals ik het wilde en als je dan ontslagen word heb je daar een minder goed gevoel bij. Bij Go Ahead had ik zowel als speler als als trainer een hele leuke tijd."

Waarom Stegeman de overstap van Go Ahead naar PEC maakte wil hij niet zeggen. Nog steeds vindt Stegeman het onterecht dat hij ontslagen is bij PEC. "Voor de winterstop hebben we naar behoren gepresteerd. Ik zag het niet aankomen." Bij Go Ahead wist Stegeman net niet te promoveren. RKC Waalwijk scoorde in de finale van de play-offs de winnende goals in de 95e en 96e minuut waardoor de ploeg uit Waalwijk met 4-5 won in de Adelaarshorst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: John Stegeman

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie