Sport
NOS

Feyenoord haalt punt in Nijmegen

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord haalt punt in Nijmegen

Ook Feyenoord is er dit weekend niet in geslaagd te winnen. Na PSV (3-0 verlies) en Ajax (1-1) zaterdag hield NEC zondag Feyenoord van winnen af: 1-1.

Arne Slot begon met een ongewijzigd elftal in vergelijking met de laatste wedstrijd voor de interlandbreak tegen PSV. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen er mogelijkheden voor de Rotterdammers, waaronder een kopbal van Danilo.

Feyenoord pakte de 0-1 voorsprong door een hard schot in de linkerbenedenhoek van Quinten Timber. NEC-doelman Jasper Cillessen was geklopt. Ook zijn collega Justin Bijlow moest de bal één keer uit het net halen. Op een moment dat Feyenoord vanwege een bloedneus bij Marcus Pedersen even met tien spelers stond, kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Iván Márquez. De Spanjaard maakte een spitsengoal.

De tweede helft werd gespeeld in een laag tempo. NEC kreeg behoorlijke kansen. Vooral spits Landry Dimata was enkele keren dichtbij het doel. Bij beide ploegen leek de wil om te winnen te ontbreken aan het einde, er was geen slotoffensief. De ploeg uit Nijmegen lijkt het meest gelukkig met het eindresultaat.

Stand

Het staat erg dicht bij elkaar in de top van de eredivisie. AZ staat bovenaan met twintig punten, Ajax heeft er 19, PSV 18, Feyenoord 17 en FC Twente 16.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie