Sport
MAX

Sjoerd Marijne volksheld in India: 'In één keer ben je ook de held voor de overheid'

foto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Sjoerd Marijne volksheld in India: 'In één keer ben je ook de held voor de overheid'

Hockeycoach Sjoerd Marijne behaalde dit jaar misschien wel zijn grootste succes uit zijn loopbaan als hockeycoach. Met de hockeyvrouwen van India greep hij net naast de medailles met een vierde plaats op de Olympische Spelen. Het maakte hem tot een held van de natie. Dat ging af en toe heel ver.

Video niet beschikbaar

Dat vertelde Marijne zondag bij De Perstribune van MAX. "Mensen die je vastpakken een selfie maken zonder het te vragen", geeft Marijne als voorbeeld. Ook was Marijne ineens de held voor de overheid. Hij legt uit dat bureaucratische processen in India vaak lang duren. "Als je een nieuwe werklaptop nodig hebt kan dat zo zeven maanden duren." Na het succes van de Spelen was er opeens van alles mogelijk voor Marijne. Toch koos hij ervoor om India na ruim vier jaar te verlaten en om terug te keren naar Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederland 'laconiek'

Voor zijn tijd in India was Marijne onder meer bondscoach van Nederland. Daar werd hij echter ontslagen. Er was een verschil van inzicht. Marijne legt uit dat hij al bezig was met de langere termijn als bondscoach om een nieuwe lichting te vinden. 'Dat komt wel goed', kreeg hij van de bond te horen. Marijne vindt het Nederlandse hockey soms wat laconiek. "Dat heeft ook te maken met dat je vooral in het dameshockey zoveel goede speelsters hebt in Nederland. Dan kan het zijn dat je dan af en toe wat laconieker bent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sjoerd Marijne is nu coach van de mannen van Tilburg. Als doelstelling heeft hij zichzelf gesteld om de ploeg in de Hoofdklasse te houden en dus niet te degraderen.

De Perstribune: Sjoerd Marijne

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie