Sport
BNNVARA

De benen van een baanwielrenner

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. De benen van een baanwielrenner

Nadat zijn schouders al 25 keer uit de kom waren geraakt, besloot Harrie Lavreysen zijn BMX-fiets aan de wilgen te hangen. En hem in te ruilen voor een baanfiets. Op de baanfiets krijgt hij in één minuut zijn pedalen 250 keer rond. Dat is natuurlijk heel snel, maar het verbaast je misschien niet als je naar de omvang van zijn bovenbenen kijkt! In De Nieuws BV praat Patrick met Harrie over het lichaam van de baanwielrenner.

Nog maar 21 jaar en nu al goed voor tweemaal zilver en eenmaal goud op het WK baanwielrennen: de overstap naar het baanwielrennen was voor Harrie lavreysen zeker niet zonder succes. Het eerste wat onmiddellijk opvalt als hij de studio inkomt: zijn enorme bovenbenen. "Daar train ik ook iedere dag voor", lacht Lavreysen. Een gewone spijkerbroek past hij niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tegenwoordig hebben baansprinters allemaal wel dikke benen: "En dan heb ik nog niet eens de dikste." Lavreysen heeft zulke dikke benen door veel sprinttraining op de baan maar ook tijd door te brengen in het krachthonk. Zijn benen traint hij dus ook heel veel, de schouders wat minder. "Het risico dat ze weer uit de kom schieten, zit in een kleine hoek en met de sport ernaast is het heel belangrijk dat het niet gebeurt." Gelukkig kan Patrick hem wel een schouderklop geven en hem succes wensen op het EK in Glasgow.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie