Feyenoord in de extra tijd naast PSV dankzij Dessers

2. Feyenoord in de extra tijd naast PSV dankzij Dessers

Feyenoord heeft voor een zinderende comeback gezorgd in de tweede helft tegen PSV. In de extra tijd scoorde Cyriel Dessers vanaf de strafschopstip zijn tweede goal: 2-2. Ajax is de lachende derde, omdat het PSV niet dichterbij ziet komen.

PSV was in de eerste een stuk scherper dan de finalist van de Conference League. Feyenoord kreeg via de borst van Cyriel Dessers wel de eerste mogelijkheid, maar die ging naast het doel. Vanaf dat moment zat PSV er kort bovenop en ging de bal in een hoog tempo rond. Doelman Marciano keerde een poging van Ritsu Doan.

Cody Gakpo was de grote man de eerste helft. Eerst draaide hij goed weg waardoor hij een kans voor zichzelf creeerde. In de korte hoek ging de bal via een Feyenoorder naast. Zijn tweede schot was raak. Gakpo was er op snelheid langs en schoot hard de 0-1 binnen. PSV kreeg wat het verdiende en zette daarna door. Een korte, snelle aanval belandde via Zahavi opnieuw voor de voeten van Gakpo. Opnieuw was het raak: 0-2.

Comeback

Trainer Arne Slot pakte het in de tweede helft anders aan, met Jens Toornstra, Patrik Walemark en Bryan Linssen in het elftal. Zijn ploeg kwam na de pauze een stuk beter voor de dag. PSV-keeper Yvon Mvogo bracht redding op een poging van Tyrell Malacia. Even later was de goalie ook de winnaar van een onderling duel met Dessers. Rond de 70e minuut kopte Linssen kopbal boven op de lat.

Dessers had veel kansen nodig, maar in de slotfase stond er geen maat op de spits. Alle acht de goals in de eredivisie maakte hij in de laatste twintig minuten van de verschillende wedstrijden. Een voorzet van Luis Sinisterra viel nu op het hoofd van de held van Rotterdam.

Het werd nog even billenknijpen voor PSV toen Feyenoord in de extra tijd een vrije trap kreeg. Zelfs keeper Marciano ging mee naar voren. Uit een corner werd de bal vanaf links opnieuw ingebracht. De bal kwam tegen de elleboog van Mauro Junior. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was resoluut en wees de naar stip. Götze draaide zijn lichaam en zag de bal tegen zich aankomen. De VAR trok de beslissing niet in. Dessers maakte zijn tweede van de dag en hielp Feyenoord aan een belangrijk punt in de strijd om de derde plaats, die nu wel veilig lijkt.

AZ-Ajax ook 2-2

Ook voor PSV heeft het gelijkspel gevolgen. In theorie kunnen de Eindhovenaren nog kampioen worden, maar met twee wedstrijden te gaan een achterstand van vier punten inhalen wordt een moeilijke opgave. Concurrent Ajax speelde vandaag ook met 2-2 gelijk, uit tegen AZ.