Sport
NOS

Bekend Nederland bij GP van Zandvoort: 'Ik sta mijn blikje bier te drinken, komt de koninklijke familie binnen'

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekend Nederland bij GP van Zandvoort: 'Ik sta mijn blikje bier te drinken, komt de koninklijke familie binnen'

BN'ers wisten zondagmiddag de weg naar de grand prix van Zandvoort goed te vinden, soms tot verbazing van F1-fans. "Ik sta mijn blikje bier te drinken, komt de koninklijke familie binnen."

John van den Heuvel, Steven Bergwijn, Rico Verhoeven, Michael van Gerwen en de koninklijke familie. Bekend Nederland had de weg naar Zandvoort zondagmiddag gevonden.

'Wat krijgen we nou?'

Vooral de aanwezigheid van de koninklijke familie zorgde bij enkele fans voor verbazing, zag verslaggever Edwin Cornelissen. "Nou ja zeg, ik sta mijn blikje bier te drinken en terwijl ik naar binnen ga komt de koninklijke familie binnen", zegt een man die ze niet eerder in het echt heeft gezien tegen Cornelissen.

"Ik denk: wat krijgen we nou?", vertelt iemand anders. Ook voor hem was het in levenden lijn zien van de koninklijke familie een primeur. "De winnaar gaat winnen zei hij", verwoordt de man de voorbeschouwing van de koning met gevoel voor zorgvuldigheid. Dan lachend: "Goed antwoord, hè?"

Ook Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn was in Zandvoort. Een raceliefhebber is hij overigens nog niet, gaf hij toe. "Maar ik hoop dat daar vandaag verandering in gaat komen." In zijn tijd bij Tottenham, zo vertelde de vleugelaanvaller, regelde zijn zaakwaarnemer een ontmoeting met Max Verstappen.

Ster advertentie
Ster advertentie