Sport

Kickbokser Tavares is al wereldkampioen, maar hoopt in de voetsporen van Hari en Verhoeven te treden

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kickbokser Tavares is al wereldkampioen, maar hoopt in de voetsporen van Hari en Verhoeven te treden

Badr Hari en Rico Verhoeven, dat zijn de bekende namen uit de kickbokswereld. Maar er zijn meer Nederlanders die hard aan de weg timmeren. Een daarvan is Rotterdammer Luis Tavares. Hij heeft meerdere wereldkampioenschappen gewonnen in verschillende gewichtsklassen en doet mee met de grote namen in de wereld.

Tavares speelde als kleine jongen in de jeugd van voetbalclubs Sparta, Excelsior en Feyenoord, maar koos voor een carrière in de kickbokswereld. De Rotterdammer vocht nog nooit een partij tegen Hari en Verhoeven en dat is wellicht de reden dat het grote publiek hem nog niet kent. Eén keer stond er een partij met Verhoeven op het programma, maar dat ging uiteindelijk niet door. Toch kan Tavares zich meten met de beste van de wereld.

Markant duo in kickbokswereld

Bij Langs de Lijn En Omstreken vertelt Tavares samen met zijn trainer/coach Luc Smits hoe hij de top gaat bereiken en hoe zijn band is met topvoetballer Georginio Wijnaldum. Ook vertelt het duo hoe zij stiekem doortrainden tijdens de coronapandemie.

Van voetballer tot kickbokser

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie