Sport
NOS

Lucas Hamming on Tour: Lidl Green Bag

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming on Tour: Lidl Green Bag

Singer-songwriter en wielerfanaat Lucas Hamming geeft tussen 15.00 en 15.30 uur zijn muzikale blik op de Tour in Lucas Hamming on Tour. Vandaag: Lidl Green Bag.

Video niet beschikbaar

Lucas, had jij voor de Tour al nagedacht over wie of wat je wilde zingen?

"Nee, nog niet helemaal. Voor de Tour heb ik alleen nagedacht over welke liedjes ik zou kunnen spelen op een saaie dag." Lachend: "Maar die ga ik nog niet verklappen, want dat is ook nog niet gebeurd."

Hoe was gisteren voor jou?

"Het was lekker dat Jasper Philipsen niet won, daardoor konden we weer wat anders doen. Voor vandaag heb ik me laten inspireren door iets opvallends in het peloton: de ploeg van Mads Pedersen. Die hebben een nieuwe shirtsponsor, Lidl.

Henry, wat vind jij van dat shirt?

"Toen het shirt net gepresenteerd werd, viel er op de foto's veel meer op dan alleen het shirt. Om de een of andere reden had de sponsor ook de behoefte om allemaal fruit in beeld te brengen. Het was bijna alsof dat was om te camoufleren dat het shirt misschien niet het allermooiste shirt ter wereld is."

"Ik kreeg er heel erg het gevoel van de lapjestrui van vroeger van. Dat was van het klassement van iemand die gemiddeld het beste stond in alle klassementen. Ik vond dat zelf als kind altijd een hele mooie trui. Dat was een beetje de tienkamper onder de wielrenners, die trui zag er ook zo uit. Daarom heette die natuurlijk de lapjestrui. Het was bijna een kringloopachtig samenraapsel, en dat gevoel krijg ik ook een beetje bij deze shirts. Hoewel dat een belediging is voor alle lapjestruien die ooit uitgereikt zijn."

Lucas: "Ik vind het shirt eigenlijk best wel cool. Het is best cult dat het logo van de Lidl zo gigantisch groot op het shirt staat, want dat is zo niet rock & roll. Een paar jaar geleden begon Lidl aan een rebranding. Toen huurden ze George Baker in om het wat hipper te maken, want ze vonden een mooie woordgrap. Dus speciaal voor Mads Pedersen vandaag: Lidl Green Bag."

Video niet beschikbaar

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie