Sport
NOS

Mis niets van de Tour de France bij NPO Radio 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Mis niets van de Tour de France bij NPO Radio 1

De Tour de France is begonnen! Met Radio Tour de France blijf je deze drie weken op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rondom Frankrijk. Luister Radio Tour de France dagelijks vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1, ook tijdens rustdagen. De presentatie is in handen van Henry Schut en Robbert Meeder.

Wie wordt de verrassing van de dag? De uitzendingen beginnen dagelijks met een rondje voorspellingen, waarbij commentator Gio Lippens en verslaggever op de motor Sebastiaan Timmerman het verloop van de etappe voorbeschouwen. De verslaggeving wordt daarnaast verzorgd door Steven Dalebout, Ayolt Kloosterboer en Edwin Cornelissen.

De Pioniers

Welke wielrenners zetten de wielersport op de kaart in hun thuisland? In De Pioniers vertellen verslaggevers Edwin Cornelissen, Steven Dalebout, Eline de Zeeuw en Jan-Kees van der Kun het verhaal van deze soms vergeten wielericonen. Over hun grootste triomfen, bewogen carrières en de schaduwzijden van vroeg succes. Dagelijks tussen 14.30 en 15.00 uur. En niet te vergeten: luisteraars kunnen een NOS-wielershirt verdienen door mee te doen met de luisteraarsvragen, aangekondigd na De Pioniers.

Singer-songwriter en wielerfanaat Lucas Hamming geeft tussen 15.00 en 15.30 uur zijn muzikale blik op de Tour in Lucas Hamming on Tour.

Voor de rubriek De Supporter spreekt verslaggever Edwin Cornelissen tussen 15.30 en 16.00 uur met een opvallende supporter langs het parcours.

Met voormalig wielrenners Tom Veelers, Roxane Knetemann, Tom Dumoulin en Koen de Kort luister je vanaf 16.00 uur naar inhoudelijke analyses van de dagelijkse ontwikkelingen tijdens de etappes.

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie