Sport
NOS

Lucas Hamming on Tour: Wonderwall en de tweelingbroers Yates

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucas Hamming on Tour: Wonderwall en de tweelingbroers Yates

De Tour de France uitdrukken in muziek, hoe doe je dat? Singer-songwriter en wielerfanaat Lucas Hamming geeft dagelijks zijn muzikale blik in Lucas Hamming on Tour.

Video niet beschikbaar

Drie weken lang dagelijks optreden in de radiostudio: dat vergt een goede voorbereiding, weet singer-songwriter Lucas Hamming. "Ik ben gestopt met drinken, al acht maanden van tevoren. Ik rook niet, ik drink niet, ik gebruik geen drugs. Dat is niet heel rock & roll, maar je laat alles voor topsport." Hij heeft naar eigen zeggen geleerd van vorig jaar, toen hij ook drie weken lang in Radio Tour de France was te horen.

"Het was wennen vorig jaar. Ik had het nooit eerder zo gedaan. Althans, als ik een album maak zit ik ook elke dag in de studio, maar dit was toch anders", legt hij uit. "Het fijne is dat ik nu wel weet door welke stadia ik allemaal heen zal gaan de komende drie weken. Als freelance muzikant ben ik gewend dat alles best wel vrij is. De dagindeling is vrij, je kan alles en je kan dingen verzetten. Na twee weken dacht ik: dit is dus écht elke dag."

De onvoorspelbaarheid van de Tour maakt dat hij goed met stress moet leren omgaan. "Ik weet gewoon niet wat ik morgen ga doen. Het is allemaal zo last minute, dus daar moet je wel goed tegenkunnen."

Oasis - Wonderwall

Voor zijn optreden van vandaag liet hij zich inspireren door de Britse Adam en Simon Yates. De eeneiige tweeling ging samen op de finish af. Adam pakte uiteindelijk de gele trui. "Het komt vaker voor dat er broertjes in het peloton zitten, maar een tweeling zie je wel heel erg weinig. Dus ik dacht: oké, wat kan ik daarmee doen? Ze komen allebei uit Engeland en toen dacht ik: wie zijn na de broers Yates de bekendste broertjes uit Engeland? Dat zijn de mannen van Oasis, Liam en Noel Gallagher." Zijn keuze viel daarom op het nummer Wonderwall van Oasis.

Video niet beschikbaar

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie