Sport
EONOS

'Ik draag graag mijn steentje bij aan de droom van Cavendish, maar zelf heb ik ook dromen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik draag graag mijn steentje bij aan de droom van Cavendish, maar zelf heb ik ook dromen'

Wielrenner Cees Bol komt dit seizoen uit voor de wielerploeg Astana. Deze week werd al bekend dat 34-voudige ritwinnaar Mark Cavendish de Kazachse ploeg versterkt. Beiden zouden dit seizoen voor de wielerploeg B&B Hotels-KTM gaan rijden, maar door gebrek aan sponsoren stopte die ploeg ermee.

Opgelucht

Cees Bol is opgelucht met zijn overstap naar Astana: "Het waren stressvolle weken. Ik heb me nooit zorgen gemaakt dat ik geen team zou vinden, maar het is pas zeker als de handtekening is gezet." Het totale plaatje gaf volgens Bol uiteindelijk de doorslag om de keuze te laten vallen voor Astana. "De keuze lag niet voor de hand, maar samen met Mark Cavendish de Tour rijden en zelf kansen krijgen in andere wedstrijden is voor mij aantrekkelijk", zegt Bol.

Mark Cavendish

Eerder deze week werd bekend dat sprinter Cavendish ook de overstap naar Astana heeft gemaakt. Momenteel staat de Brit gelijk in ritwinsten met voormalig Belgisch wielrenner Eddy Merckx. Beiden hebben 34 ritten achter hun naam staan. Cavendish heeft de ambitie om de Belg in te halen en daar wil Bol graag zijn steentje aan bijdragen: "Het is een unieke doelstelling om de 35e ritwinst voor Cavendish te pakken. Een super gaaf project om daarbij te helpen".

Persoonlijk doel

Ondanks dat Bol de Brit wil helpen om zijn 35e ritwinst te behalen, heeft hij zelf ook doelen en dromen: "Ik wil natuurlijk ook ritwinsten achter mijn naam zetten. Deze Tour staat in het teken van Cavendish, maar in kleinere wedstrijden krijg ik ook kansen. Dat zullen de semiklassiekers zijn, bijvoorbeeld de 4-Daagse van Duinkerke", eindigt Bol.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie