Sport
BNNVARA

'Dit is de beste kans voor de wereldtitel die Verstappen ooit heeft gehad'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dit is de beste kans voor de wereldtitel die Verstappen ooit heeft gehad'

Afgelopen weekend eindigde Max Verstappen vlak achter Lewis Hamilton. In voorgaande jaren zou Red Bull ervoor hebben getekend, maar dit jaar zit dat anders. In B.V.S.C. vertelt journalist en Formule 1 kenner Joe van Burik waarom.

"Als hij wat geduldiger was geweest, had hij van me kunnen winnen", luidt de quote in de Kleine Sportcitatenquiz. Erben Wennemars weet natuurlijk gelijk dat dit afkomstig is van Hamilton, die nipt Verstappen achter zich liet in een bloedstollende strijd dit weekend.

Rollen omgedraaid

Team Red Bull baalt, vertelt Van Burik, "omdat ze hadden moeten en kunnen winnen en dat weten ze zelf ook. De rollen lijken omgedraaid. Mercedes en Hamilton lijken op een Red Bull-achtige wijze te hebben gewonnen, door juist een beetje opportunistisch te zijn, de strategie goed te spelen en dan in de slotfase het toch weten te flikken."

"Een ding is duidelijk: de rollen zijn omgedraaid ten opzichte van de andere jaren. Maar het ligt nog verdomde dicht bij elkaar", aldus Van Burik.

Wordt Verstappen wereldkampioen?

Wennemars vraagt zich af: gaat Verstappen wereldkampioen worden? "Dat is zeker nog niet te zeggen", antwoordt Van Burik. "Wat wel duidelijk is, is dat Red Bull er beter voorstaat dit jaar dan ooit. Dat is omdat de Honda motor een stuk verbeterd is. En belangrijk is een technische regelwijziging die te maken heeft met de onderkant van de auto's." En die verandering pakt gunstig uit voor Red Bull, en minder voor Mercedes. Kortom, besluit Van Burik: het is de beste kans op de titel die Verstappen ooit gehad heeft.

Aanwas curlers blijft uit terwijl Nederland meedoet in wereldtop

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie