Sport
NOS

Gastón Pereiro niet voor het eerst ster in topduel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gastón Pereiro niet voor het eerst ster in topduel

PSV was afgelopen week wanhopig op zoek naar manieren om Hirving Lozano alsnog speelgerechtigd te krijgen na zijn rode kaart in het duel met sc Heerenveen. Niet verwonderlijk, de Mexicaanse sterspeler was dit seizoen al bij twintig eredivisiedoelpunten betrokken. Maar achteraf bleek al het geprotesteer van Eindhovense kant niet nodig.

Bij afwezigheid van Lozano had Cocu immers altijd nog een andere Latijnse troef om op terug te vallen. Gastón Pereiro toonde zich namelijk weer eens een grote speler in een groot duel. Dankzij zijn doelpunt en assist was de Uruguayaan nu betrokken bij vijf eredivisiedoelpunten tegen Feyenoord en daarmee is het zijn favoriete tegenstander.

Dat het niet enkel Feyenoord is dat hem inspireert, blijkt wel als we kijken naar zijn andere favoriete teams om tegen te spelen. Huidig nummer drie AZ is namelijk het volgende favoriete slachtoffer (3 goals, 1 assist), terwijl daarna Ajax (2 goals, 1 assist) en Willem II (3 goals) volgen.

In de wedstrijden tegen de huidige top-5 is Pereiro sinds zijn debuut in 2015/16 dan ook niet te stoppen. In totaal kwam hij tot negen goals en vijf assists, daarmee was hij bij drie doelpunten meer betrokken in dit soort duels dan elke andere speler. Ondanks dat Pereiro niet altijd het vertrouwen krijgt van zijn trainer, is hij dus in de grote duels de man om op terug te vallen.

Mede dankzij de show die Pereiro opvoerde was Feyenoord - PSV weinig spannend. Daar had het tamme optreden van Feyenoord, vooral in de eerste helft, ook mee te maken. In de eerste drie minuten van het duel stonden de Rotterdammers al drie schoten toe en over de eerste helft kwam het zelf überhaupt maar tot één doelpoging.

In de eerste helft wonnen de mannen ook nog eens slechts 38,5 procent van de persoonlijke duels, het laagste in een eerste helft in De Kuip onder Giovanni van Bronckhorst. De tweede helft werd er wel enigszins herstel getoond, maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor een punt of meer. Door de nederlaag verloor Feyenoord dit seizoen beide eredivisieduels tegen zowel Ajax als PSV, iets dat de club nog nooit eerder was overkomen. Wat al eerder bekend was, werd in dat opzicht alleen maar meer duidelijk: Het seizoen van Feyenoord zal in de beker tegen Willem II gered moeten worden.

Ster advertentie
Ster advertentie