Sport
NOS

Laag, lager, laagst.. voetbalclubs strijden om eer van 'de slechtste'

foto: NOS/Eline de Zeeuwfoto: NOS/Eline de Zeeuw
  1. Nieuwschevron right
  2. Laag, lager, laagst.. voetbalclubs strijden om eer van 'de slechtste'

Dat voetbal lang niet altijd hoeft te gaan over wie er de beste is, werd zaterdag in Nieuwerkerk aan de IJssel maar weer eens bewezen. Daar ging het erom wie er juist niet het beste was. Op het laagste punt van Nederland nam het laagst gerankte zaterdagteam het op tegen het laagst geklasseerde zondagteam van Nederland: WV-HEDW 21 tegen Kampong 26.

Het leverde een wedstrijd op die bij het handje vol publiek dat aanwezig was zeer deed aan de ogen. Maar om mooi voetbal was het beide teams dan ook niet te doen. "Het is eigenlijk een feest der gebrekkigheden" zeggen de spelers er zelf over. Voorbereidingen waren er dan ook nauwelijks, zo droeg geen enkele speler bij WV-HEDW hetzelfde shirt. "We hebben nog even overwogen om dezelfde shirtjes aan te doen, maar dat zou totaal tegenstrijdig zijn met hoe wij normaal op het veld verschijnen."

De winst in de 'derby der allerlaagste landen' ging uiteindelijk naar Kampong 26, eindstand 4-1. Beiden konden daar tevreden mee zijn, want zo vinden ze bij WV-HEDW 21: "We spelen om de laagste plaats van Nederland, dus door te verliezen hebben we eigenlijk gewonnen."

"Wie zijn het slechtste? Wij zijn het slechtste!"

Ster advertentie
Ster advertentie