Sport
BNNVARA

Niet Mike Tyson, maar deze topbokser maakte de mooiste comeback ooit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Niet Mike Tyson, maar deze topbokser maakte de mooiste comeback ooit

De grootste comeback in de bokssport, zo werd het gevecht van Mike Tyson afgelopen weekend ook wel genoemd. Onterecht, zegt bokskenner en maker van de podcast Boks Ouwe Bart Slim. In B.V.S.C. vertelt hij welke comeback veel spectaculairder was.

Video niet beschikbaar

Niet Tyson, maar de comeback van George Foreman eind jaren tachtig was de mooiste ooit, volgens Slim. George Foreman is vooral bekend van The Rumble in the Jungle, de wedstrijd waarin Foreman verloor van Muhammad Ali. Na dat gevecht ging het niet goed met Foreman, vertelt Slim: "Foreman raakte in een diepe depressie die langer dan een jaar duurde, maar hij bleef vechten tot 1977. In dat jaar stortte Foreman ineen na een bokswedstrijd. Waarschijnlijk door oververmoeidheid, maar Foreman is er tot op de dag van vandaag van overtuigd dat God destijds op hem neerdaalde en hem liet beseffen dat er zoveel meer is dan boksen. Op dat moment besloot hij te stoppen en predikant te worden."

De comeback

Na tien jaar als predikant gewerkt te hebben besluit Foreman de bokshandschoenen weer op te pakken tot grote scepsis van het publiek. "Aanvankelijk is hij een rariteit. Bijna veertig jaar oud, te zwaar en uit vorm, maar na twee jaar boksen heeft hij acht partijen gewonnen. Het publiek gaat er weer in geloven en opeens doet daar zich de kans voor om een titelgevecht te boksen tegen Michael Moorer. Tien ronden lang is Foreman de mindere, maar dan ineens slaat hij Moorer knock-out" aldus Slim.

Een succesvolle zakenman

Toen Foreman in 1997 definitief stopte met boksen, bleek hij ook in de zakenwereld erg succesvol te zijn volgens Slim: "George Foreman bracht de Lean Mean Fat-Reducing Grilling Machine op de markt. Dat is een vrij grote bakplaat die schijnbaar bij één op de vier gezinnen in de Verenigde Staten op het aanrecht staat. In 1999 verkocht hij de rechten van de grill voor 130 miljoen dollar."

Bart Slim over George Foreman

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie