FC Groningen pakt na zeven nederlagen weer een punt, FC Twente morele verliezer

2. FC Groningen pakt na zeven nederlagen weer een punt, FC Twente morele verliezer

FC Twente heeft net als AZ niet geprofiteerd van een gelijkspel van koploper Feyenoord tegen PSV. Op bezoek bij hekkensluiter FC Groningen werd het 1-1. De treffer van Groningen was van een hoog niveau.

Twente scoorde vroeg in de wedstrijd. Na een overstapje van spits Ricky van Wolfswinkel trof Sem Steijn doel. Een versterkt Groningen, dat de afgelopen zeven wedstrijden had verloren, kreeg voor rust de nodige kansen. Dat maakte het een aantrekkelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

Een schitterende Groningen-goal liet het publiek opleven. Oliver Antman volleerde raak in de 69e minuut. De Finse middenvelder wordt gehuurd van FC Norsjaelland. Twente viel nog aan, maar scoorde geen winnende treffer.

Het is nog altijd crisis in Groningen

Zo behaalt interim-trainer Dennis van der Ree zijn eerste punt sinds hij de leiding heeft overgenomen van Frank Wormuth. Het is nog altijd crisis in Groningen. De club klimt wel naar plaats zeventien, maar staat daarmee nog altijd op een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. FC Twente staat vijfde met zes punten achterstand op koploper Feyenoord.