Naar homepage
Sport

Dit was de meest bizarre tenniswedstrijd van 2020

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de meest bizarre tenniswedstrijd van 2020

De prijs voor meest bizarre tenniswedstrijd van 2020 gaat naar de partij tussen Kiki Bertens en Sara Errani op Roland Garros. NOS commentator Mark Brasser keek met verbazing naar die game-set-match, zegt hij in B.V.S.C..

Op 29 september ontmoetten Bertens en Errani elkaar in wat de meest meeslepende tenniswedstrijd van 2020 zou worden. 'Ik heb veel lelijke wedstrijden gezien, maar ik denk dat deze met stip op nummer één komt', twitterde Mark Brasser destijds."Bertens was absoluut niet in goede doen maar Errani spande de kroon", zegt Brasser in B.V.S.C..

Onderhandse service

Op het gravel van Roland Garros ging de Italiaanse speelster over op een onderhandse service, iets wat je op professioneel tennisniveau eigenlijk nooit ziet gebeuren. "Ze had enorm veel moeite met haar opgooi. Dat heeft ze wel vaker, maar in deze wedstrijd was het extreem. Ze kreeg de opgooi niet onder controle. Ze gooide de bal alle kanten op, bijna de tribune in, maar niet de kant op waar ze hem uiteindelijk moest raken om een goede service te slaan."

Errani werd gewaarschuwd, kreeg een straf van de umpire en verloor haar eerste service, "dus ze moest af en toe met een tweede service aan een punt beginnen", legt Brasser uit. "Dat maakte het er allemaal niet beter op."

Grand Slam onwaardig

Bertens wist niet van de service-problemen van Errani te profiteren. "Het werd een lange driesetter en er was op een bepaald moment zelfs een matchpoint voor Errani", zegt Brasser. Het was een bizarre wedstrijd en volgens Brasser ook zeker 'Grand Slam onwaardig'.

Na haar winst werd Bertens met een rolstoel van de baan af gereden omdat ze zoveel kramp had in haar hele lichaam. "Dat een winnaar in een rolstoel van de baan af moest, dat was nog nooit vertoond", aldus Brasser.

"Ik had wel medelijden met Errani", zegt Brasser. Toch zat hij voornamelijk met verwondering naar de partij te kijken, "en ongeloof, ik kon het voor mijzelf niet verklaren."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie