Sport
AVROTROS

De Kopgroep blikt op eerste rustdag terug op helse slotklim Puy de Dôme

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep blikt op eerste rustdag terug op helse slotklim Puy de Dôme

De eerste rustdag van de Tour de France is aangebroken. Dat heeft het Tourpeloton wel verdiend na de etappe van gisteren waarbij de Puy de Dôme werd beklommen. Voor het eerst sinds 1988 reden de renners dit helse slotstuk van de etappe.

Michael Woods is de winnaar van de negende etappe van de Tour de France. Met een grote voorsprong van de twee topfavorieten Pogacar en Vingegaard, kwam de Canadees over de finishlijn.

Verder maken we een uitstapje naar Annemieke van Vleuten, die gisteren de Giro wist te winnen. Michael is vol lof over deze renster.

Monsieur 69

Ook na gisteren is er weer een ‘Monsieur 69’. De renner die vandaag op deze bijzondere plek staat is de Fransman Nans Peters. De grootouders van deze renner komen uit Nederland. Peters rent al sinds het begin van zijn carrière bij dezelfde ploeg.

Vandaag wordt het natuurlijk lastig om de winnaar van de etappe te gaan voorspellen, maar vanaf morgen kan je zelf ook weer meedoen met de Natte Vinger. Dat kan via de Instagrampagina van De Kopgroep. Maak daarbij kans op het enige echte wielerpetje van De Kopgroep!

Dagelijks

De Kopgroep is tijdens de Tour de France dagelijks te beluisteren via je favoriete podcast app.

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie