EONOS

PSV ondanks wervelende Götze niet voorbij Sociedad

2. PSV ondanks wervelende Götze niet voorbij Sociedad

PSV is de groepsfase van de Europa League begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad. In het Philips Stadion was het een interessante ontmoeting tussen twee goed voetballende ploegen.

In de eerste helft opende Mario Götze na een half uurtje de score, maar toch gingen de Basken rusten met een voorsprong. Nog voor de veertigste minuut stond het 1-2 na doelpunten van Adnan Januzaj en Alexander Isak, de Zweedse spits met een verleden bij Willem II.

Na de rust kwam PSV na tien minuutjes gelijk. Weer eiste Götze de schijnwerpers op, al was de Duitse spelmaker nu de aangever. Na een prachtige actie bediende hij Cody Gakpo, die keurig afwerkte: 2-2. Een interessante tweede helft volgde, waarin verdediger Jordan Teze de grootste kansen kreeg.

2-2 PSV na prachtige actie Götze

Na een goede voorzet van Gakpo stond Teze vogeltje vrij, maar vanaf vijf meter schoot de verdediger hopeloos naast. In een knotsgekke blessuretijd nog twee momenten van opwinding. Eerst leek Teze zijn gram te willen halen; vanaf een metertje of dertig kogelde hij de bal snoeihard op de paal. Niet veel later redde Joël Drommel PSV. De doelman bleef koel in een één tegen één duel met Mikel Oyarzabal en redde een punt voor de Eindhovenaren.

Conference League

Vitesse is goed gestart aan de groepsfase van de Conference League. Vitesse was in Slovenië met 2-0 te sterk voor NS Mura dankzij doelpunten van Sondre Tronstad en aanvoerder Danilho Doekhi. De andere twee ploegen in de poule van Vitesse zijn Rennes en Tottenham Hotspur. Zij speelden in een onderling duel met 2-2 gelijk, waardoor Vitesse de trotste koploper is van groep G.

AZ nam het in Denemarken op tegen Randers FC en speelde teleurstellend met 2-2 gelijk. De Alkmaarders kwamen twee keer op voorsprong, maar Randers toonde veerkracht.