Sport
EONOS

Feyenoord wint van Slavia en zit bij de laatste vier in de Conference League

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord wint van Slavia en zit bij de laatste vier in de Conference League

Het is Feyenoord gelukt om de halve finales van de Conference League, het derde Europese clubtoernooi, te bereiken. Na de 3-3 in Rotterdam werd er in Praag met 3-1 gewonnen van Slavia.

Nadat Slavia de eerste grote kans had gemist, sloeg Feyenoord meteen toe. Wie anders dan goudhaantje Cyriel Dessers zorgde voor de 1-0 in de tweede minuut.

Lang kon Feyenoord er niet van genieten. Een laconieke Orkun Kokc├╝ speelde de bal te kort terug op de doelman, waardoor een aanvaller van Slavia ertussen kon komen, de doelman passeerde en simpel binnentikte: 1-1.

Aantrekkelijk duel

Op de tribunes in het sfeervolle stadion in Praag waren verschillende sfeeracties te zien, die het verdiende om er een leuke wedstrijd van te maken. De spelers op het veld dachten er ook zo over, want het spel golfde op en neer.

Dat wil niet zeggen dat alles goed ging, want mede dankzij veel fouten aan beide kanten, gebeurde er van alles. Dankzij een geweldig blunderende Slavia-doelman kwam Feyenoord opnieuw via Dessers, die uiterst koel bleef, op voorsprong.

Radiocommentaar bij de 2-1 van Feyenoord

Na de 3-1 van Luis Sinisterra was de wedstrijd wel klaar. Feyenoord plaatst zich, in tegenstelling tot PSV, bij de laatste vier van de Conference League. De tegenstander daarin is Olympique Marseille.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat Feyenoord bij de laatste vier van een Europees toernooi zit.

Radiocomentaar bij de 3-1 van Feyenoord

Ster advertentie
Ster advertentie