EONOS

PSV geeft voorsprong weg en loopt halve finale Conference League mis

2. PSV geeft voorsprong weg en loopt halve finale Conference League mis

Tot de 77ste minuut ziet het er goed uit voor PSV, maar tegen Leicester City wordt een 1-0 voorsprong weggegeven. De Brabanders verliezen op eigen veld met 2-1 en lopen zo een plaats bij de laatste vier van de Conference League mis.

Na de 0-0 vorige week in Engeland was de opdracht simpel: de wedstrijd winnen en PSV zou doorgaan. Dankzij een doelpunt van Zahavi voor rust leek het de goede kant op te gaan. Hij profiteerde van een fout achterin bij Leicester City.

PSV zocht met een 1-0 stand de kleedkamer op voor de rust. In de tweede helft werd Leicester, kampioen van Engeland in 2016, beter en beter. In de 77ste minuut was daar de gelijkmaker.

PSV werd steeds verder naar achteren gedrukt en moest vlak voor tijd ook nog de 2-1 slikken. De gemiste kans van Sangaré, die bij een 1-0 stand PSV nog naar een grotere voorsprong kon schieten, zal nog even nadreunen in Eindhoven.

PSV kan niet te lang treuren. Deze zondag speelt het de bekerfinale (18.00 uur) tegen Ajax. Die wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1.