Ajax kleineert ook PSV: 5-0

2. Ajax kleineert ook PSV: 5-0

Ajax heeft de vorm van de legendarische Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund meegenomen in de klassieker tegen PSV. De Amsterdammers lieten de ploeg van trainer Roger Schmidt alle kanten van het veld zien. Ajax evenaart met de 5-0 overwinning de grootste zege ooit op PSV.

PSV, dat speelde zonder de geblesseerde smaakmakers Cody Gakpo en Noni Madueke, maakte helemaal geen slechte indruk in de beginfase. Met aardig wat kansen waren de Eindhovenaren dichtbij de openingsgoal. De hoop vervloog toen Steven Berghuis aan de overzijde in de negentiende minuut de treffer maakte. De druk van Amsterdamse zijde was in die minuten groter en groter geworden.

Ajax schoot met scherp

In de eerste helft liet Ajax het na om meer goals te maken. PSV kwam goed weg. Na de pauze schoot Ajax wel met scherp. En van PSV hebben we niets bijzonders meer gezien. Olivier Boscagli ging als eerste de mist in, waardoor Sebastién Haller raak kon knikken (2-0).

Doelpunt Antony

Haller greep de hoofdrol. Op karakter dribbelde de Ivoriaan door de PSV-verdediging heen. Het schot van Antony raakte nog het been van doelman Joël Drommel, maar het was wel 3-0.

Invaller Davy Klaassen kreeg de bal na opnieuw knap werk van Haller: 4-0.

100e goal Tadic

Na een mooie pass van Perr Schuurs mocht ook Dusan Tadic juichen. Het was zijn honderdste goal in de Eredivisie. Daarmee werd het ook een evenaring van de grootste score ooit in de klassieker. In 1958 werd het 0-5 bij PSV en in 1964 was Ajax in Amsterdam met 5-0 de beste.