EONOS

Ajax overklast Borussia Dortmund: 4-0

2. Ajax overklast Borussia Dortmund: 4-0

Drie wedstrijden, negen punten. Zelden begon Ajax zo goed aan een nieuw seizoen in de Champions League. Na overwinningen op Sporting CP en Besiktas was de ploeg van coach Erik ten Hag dinsdagavond ook te sterk voor Borussia Dortmund: 4-0. Zo klonk de overwinning op muziek:

Door de derde zege op rij zette Ajax een grote stap richting overwintering in het miljardenbal. De Amsterdammers gaan aan kop in groep C, met drie punten meer dan Dortmund en zes punten voorsprong op nummer drie Sporting.

Reus helpt Ajax aan topstart
Binnen tien minuten stond het 1-0 voor Ajax. Een scherp aangesneden vrije trap van Dusan Tadic belandde vanaf de rand van het strafschopgebied op het hoofd van Marco Reus, die zijn eigen keeper verschalkte.

Halverwege de eerste helft liep Ajax uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong. Na goed werk van spits Sébastien Haller belandde de bal voor de linkervoet van Blind, wiens uithaal via de binnenkant van de paal in het doel verdween.

Ajax wervelt
Na bijna een uur kwam de derde Amsterdamse treffer er toch. Antony kreeg de vrijheid om vanaf de rechterkant naar binnen te trekken en plaatste de bal met veel precisie in de linkerhoek.

Nadat Pasveer voor de derde keer een antwoord had gehad op een inzet van Haaland, werd de voorsprong voor Ajax nog iets groter. Haller kon na een voorzet van Blind tussen twee Duitse verdedigers simpel binnenkoppen: 4-0.

Twee weken: Dortmund-uit
De zesde Champions League-treffer van de spits van Ajax was het slotakkoord van een voor de Amsterdammers fraaie avond. Over twee weken kan Ajax in Dortmund opnieuw een grote stap zetten in de richting van de volgende ronde van de Champions League.