Opnieuw rampzalige wedstrijd PSV, AZ heerst in Eindhoven

2. Opnieuw rampzalige wedstrijd PSV, AZ heerst in Eindhoven

Het duel tussen de nummers twee en vier op de ranglijst van de Eredivisie verliep desastreus voor thuisploeg PSV. Vroeg in de wedstrijd moest het team met tien man verder. AZ profiteerde aan het eind van de eerste helft met twee goals. In het tweede bedrijf liep AZ uit tot 0-4.

Mark van Bommel moest een alternatieve opstelling samenstellen. Nick Viergever en Jorrit Hendrix waren geschorst na een rode kaart in de vorige wedstrijd. Mohamed Ihattaren, Steven Bergwijn en Donyell Malen ontbraken door een blessure.

Nieuwe rode kaart

Ryan Thomas stond om die reden voor de eerste keer in de basis. Na twintig minuten maakte de Nieuw-Zeelander een harde overtreding op Fredrik Midtsjø van AZ. Hij zette zijn voet over de bal heen op de enkel van de Noorse middenvelder. Scheidsrechter Van Boekel gaf in eerste instantie geel, maar na tussenkomst van de VAR werd het een rode kaart voor de PSV'er. De derde rode kaart in twee wedstrijden voor de Eindhovenaren dus.

Mooie doelpunten AZ

AZ maakte in de eerste helft het spel, maar kreeg nauwelijks grote kansen. Een minuut voor rust was er een goede pass van Calvin Stengs op Myron Boadu. De spits afkomstig uit Amsterdam zette de ploeg van Arne Slot beheerst op 0-1. Even later was het nog voor de pauze 0-2. Boadu maakte direct zijn tweede goal.

Invallers Kostas Mitroglu en Jordan Teze moesten in de tweede helft de meubelen redden voor PSV. Het vuur was uit de wedstrijd. PSV moest zelfs vrezen voor een grote nederlaag. In de 72e minuut kwam rechtsback Jonas Svensson het strafschopgebied in. Hij verschalkte doelman Jeroen Zoet in de korte hoek (0-3). Even later was het wisselspeler Dani de Wit, die wonderschoon met zijn hak uit een corner binnen tikte.

PSV droop met een ontevreden gevoel af. AZ staat nu op even veel punten als PSV en Vitesse. Tegelijkertijd met PSV-AZ werd de wedstrijd Sparta Rotterdam-FC Utrecht gespeeld. Dat duel eindigde in 1-2. Om 16.45 uur wordt de klassieker gespeeld: Ajax-Feyenoord.