Sport
NOS

Verstappen ondanks problemen met vleugel winnaar in Barcelona

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen ondanks problemen met vleugel winnaar in Barcelona

Een dubbelslag voor Max Verstappen in de GP van Spanje. Hij won de race en neemt de leiding in het wereldkampioenschap want concurrent Charles Leclerc kon de race door technische problemen niet voltooien. Malheur bij Verstappen had geen invloed op het resultaat.

Video niet beschikbaar

Verstappen had zaterdag al wat problemen met zijn auto. Hij moest noodgedwongen zijn laatste rondje in de kwalificatie afbreken, waardoor Leclerc van pole position mocht beginnen in Barcelona. Ferrari-coureur Leclerc had de beste start, zijn ploeggenoot Carlos Sainz zakte weg naar plaats vijf.

Vleugellam

Coureurs hadden moeite met de warme omstandigheden. Sainz kon een bocht niet houden. Even later gebeurde Verstappen precies hetzelfde. De regerend wereldkampioen zakte daardoor naar plaats vier. Verstappen was vleugellam. Zijn DRS-systeem werkte niet naar behoren waardoor hij geen versnelling kreeg toen hij George Russell wilde inhalen. "Red Bull geeft je een dichtklappende vleugel", aldus commentator Louis Dekker.

Verstappen werd opgefokt en moest door zijn team worden gekalmeerd. Toen Charles Leclerc de strijd moest staken vanwege een stilvallende auto, ging Verstappen er weer in geloven. Het is de eerste uitvalbeurt dit seizoen voor de Monegask.

De vleugel van Sergio Perez deed het wel, waardoor hij Russell passeerde. Een goede pitstrategie gecombineerd met zijn snelle auto hielpen Verstappen terug in de race. Hij was Russell voorbij en kreeg van Perez een vrijgeleiden om er langs te gaan op weg naar de grand prix-zege.

Behalve de koppositie in het kampioenschap voor coureurs neemt Red Bull nu ook de leiding in het klassement voor constructeurs.

Ster advertentie
Ster advertentie