Sport
NOS

Max Verstappen wint in hol van de leeuw, Leclerc na spin teruggevallen

  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint in hol van de leeuw, Leclerc na spin teruggevallen

Op een nat circuit Imola heeft Max Verstappen na de sprintrace gisteren ook de 'lange' race gewonnen. Concurrent Charles Leclerc had op het thuiscircuit van zijn ploeg Ferrari een slechte start en maakte laat in de wedstrijd een schuiver waardoor hij slechts zesde werd.

Verstappen begon vooraan na de winst van zaterdag. Zijn teamgenoot Sergio Perez reed in de eerste bocht naar de tweede plaats na een matige start van Leclerc. De Monegask werd zelfs even ingehaald door Lando Norris. Nog meer pech bij Ferrari, want een bocht verder was het einde race voor Carlos Sainz.

Na een safety car was er een comfortabele herstart voor Verstappen, met Perez als veilige man achter hem. Leclerc kwam op de natte baan dicht op het achterwiel van Perez. Hij kon niet aanvallen omdat onder meer de achtervleugel niet open klapte. Het DRS-systeem wordt niet gebruikt als de baan nat is.

Perez zag als eerste van de coureurs vooraan dat het loont om met droogweerbanden te rijden. De rest volgde even later zijn voorbeeld. Ook nu kwam Leclerc opstomen bij Perez. De derde en laatste poging om de Red Bull-coureur in te halen kwam na een volgende bandenwissel. Leclerc verkeek zich op de curbstones. Hij spinde en tikte de achterkant van zijn Ferrari tegen de bandenstapel. Na een extra stop, moest Leclerc aan een korte inhaalrace beginnen. Van de negende plaats kwam hij nog uit op plaats zes.

Een overwinning voor Verstappen kwam niet meer in gevaar. De regerend wereldkampioen verstevigt zijn positie op kop van het wereldkampioenschap met de zege van vandaag. Achter Perez werd Norris derde. Lewis Hamilton viel erg tegen in de GP van Emilia-Romagna met een dertiende plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie