Sport
NOS

Dankzij goal Eran Zahavi verslaat PSV FC Utrecht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dankzij goal Eran Zahavi verslaat PSV FC Utrecht

PSV heeft het doel schoon gehouden op bezoek bij FC Utrecht. Een doelpunt van spits Eran Zahavi was voldoende voor drie punten voor de Eindhovenaren. PSV maakte geen fout in achtervolging op koploper Ajax.

Eerder in de week ging het tegen FC Kopenhagen een paar keer mis. Balverlies op de verkeerde plek leidde een aantal tegendoelpunten in. Iedere keer moest PSV zich terug knokken. Het eindigde in 4-4 in de Europa Conference League. NOS Langs de Lijn-presentator Hugo Borst: 'Lang leve de jut en jul-competitie'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van FC Utrecht had PSV weinig te vrezen. Al was de eerste kans binnen dertig seconden voor Utrecht-spits Anastasios Douvikas. Zijn schuiver ging recht in de handen van Joël Drommel. Aan de overzijde was Zahavi direct gevaarlijk. Zijn schot eindigde naast het doel. PSV speelde goed veldspel, maar kwam weinig tot kansen. De grootste was een inzet van Armando Obispo die keeper Fabian de Keijzer uit het doel tikte.

Aan het begin van de tweede helft viel het doelpunt toch. Een intikker van Zahavi. Het ging fout in de opbouw van FC Utrecht. De eerste voorzet vanaf rechts ging aan alle PSV'ers voorbij. Cody Gakpo hield de bal maar net binnen de lijnen en leverde even later een perfecte voorzet af voor Zahavi.

Goals schaars

Doelpunten zijn, ook op de andere velden, schaars deze zondag. Vitesse en Heracles Almelo kwamen niet tot scoren. Een goal besliste om 12.15 uur al de kraker onderin tussen Fortuna Sittard en Willem II, in het voordeel van de Limburgers. Om 16.45 nemen PEC Zwolle en Feyenoord het tegen elkaar op. AZ en FC Twente sluiten om 20.00 speelronde 26 in de Eredivisie af.

Ster advertentie
Ster advertentie