Sport

Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

Na een voor Nederlandse clubs slechte Europese voetbalweek, is het vanavond weer tijd voor Eredivisievoetbal. Heracles Almelo neemt het vrijdagavond om 20.00 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. Je volgt deze en alle andere Eredivisiewedstrijden dit weekend live op NPO Radio 1.

Heracles trainer Frank Wormuth is voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna heel duidelijk. "Thuis tegen Fortuna, een directe tegenstander, moet er gewonnen worden." De ploeg uit Sittard staat drie punten achter Heracles. Voor de 'must win' wedstrijd, zoals Wormuth deze zelf omschrijft, kan hij in ieder geval weer een beroep doen op aanvaller Silvester van der Water.

Een fijne bijkomstigheid, aangezien Heracles veel afwezigen kent. De Heraclieden kennen een flink gevulde ziekenboeg: Navajo Bakboord heeft een knieblessure, Noah Fadiga een blessure aan zijn enkel en Jeff Hardeveld is geblesseerd aan de lies en buikwand. Ook Sinan Bakis is er vanavond niet bij, de spits kreeg twee gele kaarten tegen Feyenoord en is daarom geschorst.

Bij Fortuna Sittard is onduidelijkheid over topscorer Zian Flemming, het is de vraag of hij er vanavond bij is. Wel kan trainer Sjors Ultee beschikken over Mats Seuntjens.

Zaterdag staat een duel tussen de hekkensluiters op de planning. FC Emmen en ADO Den Haag trappen om 18.45 uur af op de Oude Meerdijk. De Hagenezen pakten in de laatste twee duels knap een punt tegen respectievelijk Heerenveen en FC Utrecht.

Mocht Fortuna verliezen van Heracles, dan kan de ploeg van Ruud Brood zich met een overwinning op Emmen uit de gevarenzone worstelen.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag 11 december:
20:00 Heracles - Fortuna

Zaterdag 12 december:
16:30 Groningen - RKC
18:45 Emmen - ADO
20:00 Ajax - PEC

Zondag 13 december:
12:15 Vitesse - Heerenveen
14:30 Willem II - Sparta
14:30 VVV - Feyenoord
16:45 PSV - FC Utrecht
20:00 Twente - AZ

AZ gaat zondagavond om 20.00 uur op bezoek bij FC Twente. De Alkmaarse ploeg kent een onrustige week, waarin trainer Arne Slot op straat werd gezet en de ploeg teleurstellend ten onder ging tegen Rijeka. Het betekende een uitschakeling in de Europa League.

Waar AZ afgelopen week van trainer wisselde, besloot FC Twente het contract met Ron Jans nog een jaartje te verlengen. Verdedigers Dario Dumic en Jayden Oosterwolde sluiten weer aan in de wedstrijdselectie van de Tukkers. Beide spelers zijn hersteld van hun blessure.

FC Twente zal met vertrouwen tegen AZ het veld op stappen. Vorige week werd knap met 2-1 gewonnen van Ajax, in Amsterdam. De ploeg van Ron Jans speelt met vertrouwen, en zal tegen AZ punten willen pakken tegen nóg een titelkandidaat.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie