Sport
NOS

Zware crash Max Verstappen in Engeland, Hamilton profiteert

  1. Nieuwschevron right
  2. Zware crash Max Verstappen in Engeland, Hamilton profiteert

Lewis Hamilton heeft zijn thuisgrandprix in de Formule 1 gewonnen. In de laatste ronden haalde hij Charles Leclerc in, die een groot deel van de wedstrijd op kop ging. Max Verstappen viel na een ronde uit.

Video niet beschikbaar

Verstappen moest zijn pole position direct verdedigen ten opzichte van Hamilton. In een uiterste poging Hamilton voor te blijven, raakten de wielen van de coureurs elkaar, waardoor Verstappen keihard van de baan schoot. Verstappen moest zich vanaf het begin breed maken. De Brit was er even voorbij, maar daarna knokte de leider in het kampioenschap zich terug. Op een nieuwe aanval had Verstappen niet gerekend. Zijn rechterachterband raakte de voorkant van de wagen van Hamilton, waarna Verstappen in volle vaart de hekken in ging. Verstappen werd snel uit de auto gehaald en de race werd met een rode vlag stilgelegd. Hamilton kreeg uiteindelijk tien seconden tijdstraf voor de crash. Verstappen is uit voorzorg voor controle naar een ziekenhuis vervoerd.

De race werd een half uur later hervat. Leclerc bleef lang vooraan. Het team van Mercedes kreeg de coureur uit Monaco steeds niet te pakken. Nadat Hamilton zijn straf uit zat, kon hij aan een opmars beginnen. Hij passeerde eerst zijn teamgenoot Valtteri Bottas. In de laatste paar ronde kwam Hamilton in rap tempo dichterbij Leclerc. Onder luid applaus van het publiek ging de Brit hem voorbij. Leclerc kon de bocht niet houden en kwam achter Hamilton weer op de baan. In de strijd om het wereldkampioenschap komt Hamilton zo weer dichter bij Verstappen.

Gisteren won Verstappen de sprintrace op hetzelfde circuit van Silverstone.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie