Sport
EONOS

Badloe eerste Europees kampioen foilen: 'Zenuwslopend, maar heel gaaf'

foto: Sailing Energyfoto: Sailing Energy
  1. Nieuwschevron right
  2. Badloe eerste Europees kampioen foilen: 'Zenuwslopend, maar heel gaaf'

Kiran Badloe is in Zwitserland Europees kampioen geworden op het windfoil surfen. Het was het eerste EK georganiseerd in dit onderdeel.

"Het was superspannend", reageert een blije Badloe in Langs de Lijn En Omstreken. "Er was heel weinig wind. En ik startte niet goed waardoor ik de hele tijd derde lag. Maar toen kwam er ineens veel minder wind. En dat was voor mij de kans, want dat is m'n specialiteit."

Op de laatste meters scheurde de Nederlander z'n concurrenten voorbij. "Ik ben heel goed in het pompen, om extra wind voor mezelf te creëren. En daar zijn de andere jongens iets minder goed in", analyseert Badloe. "Daarom kon ik extra accelereren en nog sneller op de finish afkomen. Ja, zenuwslopend en uitputtend. Maar heel gaaf uiteindelijk."

Een feestje vieren zit er echter alleen niet in. "We rijden keihard naar huis, maar wel onder de snelheidslimiet hoor", zegt Badloe met een lach. "We gaan thuis even bijkomen, en dan weer hard trainen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie