Sport

De Invictus Games hoor je op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Invictus Games hoor je op NPO Radio 1

Zaterdag beginnen in Den Haag de Invictus Games. Het sportevenement voor militairen en veteranen die in het leger lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Bijna alle wedstrijden zijn in het Haagse Zuiderpark.

Voor het evenement komen 500 sporters uit twintig landen naar Den Haag. Ook de Britse prins Harry, bedenker van het sportevenement, komt naar de hofstad. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw Meghan Markle. Andere hoogwaardigheidsbekleders zoals premier Rutte, koning Willem-Alexander en prinses Margriet wonen ook wedstrijden bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de coronacrisis werd deze vijfde editie van de Invictus Games twee keer uitgesteld. Nu het zover is, laat NPO Radio 1 dit evenement niet ongemerkt voorbijgaan. Vrijdag is Sven op 1 (WNL) tussen 11.30 en 12.00 uur live vanuit Den Haag. Sven Kockelmann praat met Mart de Kruif. Hij is oud-commandant van de Landstrijdkrachten en voorzitter van de Invictus Games Den Haag.

Miss Invictus

In de nacht van maandag op dinsdag hoor je tussen 01.00 en 02.00 uur de eerste uitzending Miss Invictus. Hierin praat presentator Roos Oosterbaan met vier deelnemers van de Invictus Games: Jeroen, Marco, Maarten en Danielo. Ze raakten allen gewond tijdens een militaire missie. Het zijn gesprekken over de kracht van sport, levensgevaarlijke missies, handicap, PTSS en dromen die knakken en weer ontstaan.

Historicus Jurryt van de Vooren vertelt over de verrassende en ook onbekende geschiedenis van dit sportevenement. En oud-militair Marc van de Kuilen bericht elke uitzending vanuit Den Haag over de sportprestaties en de verhalen van de deelnemers van deze Games.

Invictus Games op NPO Radio 1

Sven op 1 met Mart de Kruif op 15 april tussen 11.30 en 12.00 uur.

Miss Invictus van 19 tot en met 22 april tussen 01.00 en 02.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie