Sport
NOS

Invictus Games in Den Haag opnieuw uitgesteld vanwege coronacrisis

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Invictus Games in Den Haag opnieuw uitgesteld vanwege coronacrisis

De Invictus Games die in mei in Den Haag gehouden zouden worden, gaan opnieuw niet door. Het sportevenement voor militairen en veteranen met psychisch of lichamelijk letsel is nog een keer uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Teamcaptain Wouter Bakker voelt zich opgelucht, vertelt hij in NOS Radio 1 Journaal. "Iedereen zag het wel aankomen. Ik denk niet dat het realistisch is om zo'n evenement neer te gaan zetten in een periode waar we nu inzitten. Ik voel toch wel opluchting. De onzekerheid of het wel of niet kon doorgaan is nu weg. De kogel is door de kerk."

Al eens eerder verplaatst

Het internationale sportevenement zou vorig jaar al in het Haagse Zuiderpark worden gehouden, maar werd toen naar dit jaar verplaatst. Minister van Defensie Ank-Bijleveld Schouten sprak destijds van "een grote teleurstelling" voor de deelnemers.

De Britse prins Harry is beschermheer van de spelen voor militairen die gewond zijn geraakt in het leger. Hij komt later met een verklaring.

Voor de editie in Den Haag stonden tien sporten op het programma: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. De eerste spelen werden in 2014 in Londen gehouden. Daarna volgden edities in de Verenigde Staten, Canada en Australiƫ.

Invictus Games

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie