Sport
EONOS

De terugkeer van Robben en het verhaal van Sneijder

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De terugkeer van Robben en het verhaal van Sneijder

Hij ziet het zelf als clubliefde, maar voetbalverslaggevers Maarten Wijffels (AD) en Arman Avsaroglu (NOS) zien in het mini-sportforum de terugkeer van Arjen Robben als een aanwinst voor de Nederlandse competitie. En misschien zelfs ook wel voor Oranje.

In Langs de Lijn En Omstreken was de terugkeer van de oud-international bij FC Groningen een belangrijk gespreksonderwerp. Niet helemaal verrassend want de (internationale) voetbalwereld raakte er het hele weekend maar niet over uitgesproken. Arman Avsaroglu werd blij van het nieuws, Maarten Wijffels zag het eigenlijk wel aankomen. "Ik had het eigenlijk vorig jaar wel gedacht dat hij toch door zou gaan. Daar stond toen geen sportman die klaar was met zijn carrière." Bij de vraag naar het meest positieve scenario is Avsaroglu duidelijk: "Dan speelt hij de EK-finale."

Niet alleen Arjen Robben stond de afgelopen dagen in de schijnwerpers, ook Wesley Sneijder had alle aandacht. De reden daarvoor was zijn door Kees Jansma geschreven biografie die dit weekend verscheen. Maarten Wijffels vindt het boek fascinerend maar ook schokkend. "Het irriteert me dat ik lees 'Ik heb tien tot vijftien miljoen euro verbrast in mijn carrière' en dat er dus niemand in de entourage van zo'n speler is die zegt: Dat geld komt binnen op jonge leeftijd, we gaan dat eens goed beleggen, we gaan dat op de bank zetten. Niemand!"

Formule 1

Naast het voetbal liet ook de Formule 1 zich zien. Komend weekend begint het circus weer met de Grote Prijs van Oostenrijk. Mercedes zal daar met zwarte bolides rijden, een statement tegen racisme en een gebrek aan diversiteit in de koningsklasse van de autosport.

Maarten Wijffels kan het gebaar wel waarderen, Arman Avsaroglu is minder positief. "Ik vind het een beetje een loos gebaar. Als jij de strijd wil aangaan met het racisme dan moet je dat doen, dat is heel erg belangrijk. Maar dan moet je dat doen door je daden en niet door een auto zwart te verven, dan moet je dat doen in je personeelsbeleid, hoe je met mensen omgaat en wat je uitstraalt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie