Sport
NOS

Topper Ajax - PSV: Laatste strohalm of officieuze kampioenswedstrijd?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Topper Ajax - PSV: Laatste strohalm of officieuze kampioenswedstrijd?

Het is zover, de laatste topper van het eredivisieseizoen 2018/2019 wordt gespeeld tussen Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven. Voor beide clubs een wedstrijd van enorm belang en de mogelijke beslissing in de titelstrijd.

De wedstrijd is integraal te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De Eindhovenaren gaan deze topper in met een voorsprong van vijf punten én de wetenschap dat zij in eigen huis een klinkende 3-0 overwinning boekten op de Amsterdammers.

Daarnaast heeft Erik ten Hag in zeven wedstrijden als coach van Ajax én FC Utrecht nog geen enkel punt gepakt tegen PSV.

{podcast audio="82976" caption="NOS Voetbalpodcast #33: 'PSV speelt tegen Ajax met Pereiro, daar zet ik een fles wijn op'" }

Koppositie

In Amsterdam werd lang gehoopt dat deze wedstrijd hét moment zou zijn waarop de koppositie kon worden veroverd, maar door het 1-0 verlies van afgelopen weekeind, uit bij AZ, is dat niet langer mogelijk.

Bij een overwinning op de Amsterdammers loopt PSV uit tot 8 punten, een gat dat ogenschijnlijk lastig te overbruggen lijkt.

Vraagtekens

Bij Ajax is Hakim Ziyech klaargestoomd voor deze wedstrijd. Hij sloeg beide wedstrijden met Marokko over. Het lijkt voor Erik ten Hag op zijn minst een risico om zijn spelmaker op te stellen. Als hij wederom uitvalt met een blessure kan dat het tweeluik met Juventus in de Champions League in gevaar brengen met een eventueel zwaardere blessure.

Bij de Eindhovenaren is het vooral de vraag wie van Mark van Bommel de voorkeur krijgt op het middenveld. De oefenmeester wisselt de afgelopen maanden regelmatig tussen jonkies Ihattaren, Sadilek en Rosario, terwijl ook de meer ervaren Hendrix en Pereiro regelmatig een plekje krijgen.

Om 16.45 uur trappen Ajax en PSV af in de Johan Cruijff Arena. Deze wedstrijd is integraal te volgen bij Langs De Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie