Naar homepage
Sport

Drie Nederlanders lopen limiet voor Olympische marathon

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie Nederlanders lopen limiet voor Olympische marathon

Bart van Nunen, Frank Futselaar en Andrea Deelstra mogen in Tokio deelnemen aan de Olympische marathon. In Valencia liepen alle drie de atleten de limiet.

Van Nunen kwam na zeventien kilometer zwaar ten val, herstelde zich en bleef tot zijn eigen verbazing met 2.10.16 ruim onder de vereiste 2.11.30. "Dit kan niet waar zijn", was zijn reactie nadat hij op het scorebord keek. In NOS Langs de Lijn blikte de 25-jarige atleet terug op zijn topprestatie:

Ook Futselaar deed het goed. Hij moest over Van Nunen springen bij diens val, liep daarbij een pijnlijke knie op en moest in de slotfase alles uit zijn lijf persen om precies aan de 2.11.30 te voldoen. Minuten na de twee Nederlandse mannen, volgde Andrea Deelstra hun voorbeeld door met 2.28.28 welgeteld twee seconden onder de vereiste 2.28.30 te lopen. Deelstra kreeg na de race vermoedelijk een allergische reactie en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. "Inmiddels gaat het weer goed", liet ze later in de middag weten.

Atletiekcommentator Léon Haan vat de prestaties van de Nederlanders samen in dit gesprek:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie