Sport
WNL

Olav Mol ziet zichzelf geen tv-commentaar doen van Grand Prix Zandvoort

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Olav Mol ziet zichzelf geen tv-commentaar doen van Grand Prix Zandvoort

Sportcommentator en bekend gezicht van de Formule 1 Olav Mol ziet het niet gebeuren dat hij aankomend jaar het commentaar op tv doet van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. “Ik heb er helemaal nog niet over nagedacht, maar als de NOS belt om alleen van die wedstrijd verslag te doen dan zou ik dat denk ik niet doen”, aldus Mol in Sven Op 1 op NPO Radio 1.

Mol deed 30 jaar verslag van de racewedstrijden, waarvan de laatste jaren voor Ziggo Sport. Nu de tv-rechten van de Formule 1 zijn overgegeven aan de Zweedse streamingdienst Viaplay, houdt dat voor Mol op. Viaplay kiest namelijk voor een nieuw duo, met commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Mol heeft sindsdien nog steeds niets van Viaplay vernomen. “Ik heb ze ook nog een bloemetje gestuurd, maar ook daar heb ik tot op heden nog geen reactie op ontvangen”.

Wel blijft Mol verslag doen van de Formule 1 via zijn eigen radiokanaal Grand Prix Radio, maar nog onzeker is of hij dat vanaf het circuit zal doen. ‘’Ik heb alle recht om verslag op locatie te blijven doen, maar het heeft ook met geld te maken. Het kost op jaarbasis ongeveer 100.000 euro en ik blijf voor Ziggo Sport de samenvattingen en televisieprogramma’s doen vanuit Nederland. Dus in het best werkbare plan wordt mijn nieuwe standplaats vooralsnog Hilversum.’’

Dutch Grand Prix

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien. Daaruit reist de vraag of Mol dan wél commentaar gaat doen van specifiek die wedstrijd. Mol: “Ik ben nog niet door de NOS gebeld, maar als ze zouden bellen om alleen van die wedstrijd verslag te doen, dan zou ik daar denk ik niet voor open staan. Ik wil ook geen sneue oude man worden die van alles maar doet om het vast te blijven houden. Ik ga me focussen op mijn radiostation en kijk hoe ver we daar mee kunnen komen, los van de samenvattingen die ik voor Ziggo Sport blijf doen.’’

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie